'Scromiting' har været knyttet til cannabisbrug og er på vej op - her er hvad denne sygdom er

Forfatter: Mark Sanchez
Oprettelsesdato: 5 Januar 2021
Opdateringsdato: 27 Marts 2024
Anonim
Ep. 56 Scromiting w/ Christina P | Dr. Drew After Dark
Video.: Ep. 56 Scromiting w/ Christina P | Dr. Drew After Dark

Indhold

Akutmedicinske læger bemærker en stigning i tilfælde af et engang sjældent syndrom, der er knyttet til hashbrug. Medicinsk er det kendt som cannabinoid hyperemesis syndrom eller CHS, hvilket forårsager tilbagevendende kvalme, opkastning og mavesmerter.

Men nogle sundhedspersonale kender det som "scromiting", defineret som "en blanding af" skrig "og" opkastning "," ifølge en ny NBC News -undersøgelse.

"Det ser ud til, at vi ser flere og flere tilfælde," siger Leigh Vinocur, MD, en medicinsk cannabisekspert og talsmand for American College of Emergency Physicians og Society of Cannabis Clinicians, til Sundhed. Hun tilskriver tendensen øget adgang til lovlig cannabis, enten rekreativ eller medicinsk, samt tilgængeligheden af ​​stærkere cannabisprodukter. "Der er helt sikkert en tendens til høje niveauer af THC i lovlig cannabis i dag," siger Dr. Vinocur.


Her er hvad du har brug for at vide om scromiting og cannabinoid hyperemesis syndrom: hvad der forårsager denne reaktion, hvor almindelig CHS er, og hvorfor det er blevet forbundet med psykotiske episoder.

Hvad er CHS-aka scromiting?

Cannabinoid hyperemesis syndrom er et cyklisk mønster af alvorlig opkastning forbundet med en historie med hashbrug. Andre symptomer ifølge en anmeldelse fra 2016 i Journal of Medical Toxicology, omfatter kvalme, mavesmerter og tvangsom brusebad eller varme bade som et middel til at søge symptomlindring. Når cannabisbruget er stoppet, løser symptomerne sig ifølge anmeldelsen. CHS har også en tendens til at forekomme oftere hos mænd og hos yngre voksne.

Mens syndromet blev beskrevet i medicinsk litteratur allerede i 2004, ved forskere stadig ikke meget om, hvorfor nogle cannabisbrugere udvikler symptomer, og andre ikke gør det. På mange måder virker det kontraintuitivt. Cannabis anbefales trods alt ofte for at lindre kemoterapi-fremkaldt kvalme og opkastning.

"Der er en tro på, at receptorerne i tarmen måske bliver overstimulerede, og det er det, der forårsager det," siger Dr. Vinocur.


Joseph Habboushe, MD, en akutmedicinsk læge nu med Weill Cornell Medicine i New York City, fortalte tidligere Sundhed at mennesker med CHS ofte ender på skadestuen eller et gastroenterologkontor, hvor de har en tendens til at blive fejldiagnosticeret.

Hvor almindelig er scromiting?

Aktuel statistik er svær at finde frem til. Dr. Habboushe er hovedforfatter til en undersøgelse foretaget i 2015, der undersøgte skadestue patienter i alderen 18 til 49 år, der rapporterede rygning af marihuana mindst 20 dage om måneden. Af de adspurgte syntes "omtrent en tredjedel at have nogle symptomer, der passer til CHS."

En anmeldelse fra 2018 i American Journal of Therapeutics påpeger, at stigningen i CHS -sager udgør udfordringer for sundhedssystemet. Læger plejede at diagnosticere patienter med denne tilstand "kun efter mange års besøg på forskellige hospitaler og omfattende bearbejdninger, der indebar billeddannelsesundersøgelser, konsultation af forskellige specialister og hospitalsindlæggelser," siger undersøgelsesforfatterne, der er fra Chicagos Cook County Health and Hospitals System. Men i disse dage, hævder de, burde det overvejes hos "enhver patient, der udsættes for ubehagelig kvalme og opkastning."


Patienter ender med at have omfattende workups for at udelukke andre årsager til deres symptomer, forklarer Dr. Vinocur. "Du vil ikke tilskrive det til cannabis og derefter få en persons appendiks til at briste."

At få en god patienthistorie er virkelig vigtig, tilføjer Dr. Vinocur, fordi ønsket om at hoppe i et varmt bad eller et brusebad er en "god anelse" om, at hashbrug er årsagen. "Jeg spørger selv det til patienter, der kommer med opkastning," siger hun.

Kan mennesker med CHS opleve psykiatriske symptomer?

Fire læger i Colorado citerede ifølge NBC News -rapporten en stigning i antallet af patienter, der udviser psykiatriske problemer, herunder psykose, efter at have indtaget kraftig marihuana. Artiklen citerer G. Sam Wang, MD, fra Children's Hospital Colorado i Denver, der siger, at der vokser beviser for, at hash, især i højere koncentrationer, kan påvirke mental sundhed.

Dr. Vinocur siger, at overdreven hash kan forårsage angst, psykotiske episoder og paranoia. "Det ser man ikke altid," tilføjer hun. Men folk, der oplever akut forgiftning med cannabis "kan blive meget paranoide og ophidsede og ængstelige."

Selvom kronisk rygning eller dampning er risikofaktorer for CHS, sker akut forgiftning normalt, når folk indtager hash, f.eks. Ved at poppe gummier indeholdende THC. "Det tager længere tid, før det virker, og det forbliver også i systemet længere," siger Dr. Vinocur.